Jonkun täytyy muuttua?

Onko sulla ollut tällainen olo? Että NYT tämä asia muuttu, en jaksa tätä enää. Mulla on ollut. Ja sitten asiat eivät ole kuitenkaan muuttuneet. Tuttua?

Ja sitten taas on ollut niitä hetkiä, jolloin olen todennut, et NYT asiat muuttuvat, ja sitten ne ovat muuttuneet. Mikä erottaa nämä toisistaan? Miten rakennat muutokset, niin, että ne tapahtuvat?

Tähän liittyy se, että muutoksen tulee olla linjassa arvojesi kanssa, uskomuksiesi täytyy usein muuttua, jotta toimintasi muuttuu. Lisäksi sun tulee saada onnistumisen kokemuksia, jotta motivoidut jatkamaan valitsemallasi polulla. Sun tulee rakentaa sun omanlainen Muutosmatka Unelmiin, ja onnistut.

Muutosmatka unelmiisi

Vuonna 2022 keväällä aloin rakentaa muutosmatkaa, askeleittain asiakkaitani kohti heidän tavoitteitaan ohjaavaa kurssia. Kokosin kaiken tietoni ja kokemukseni niistä hetkistä, jolloin minä tai asiakkaani olivat tehneet onnistuneita muutoksia. Pohdin ja kirjoittelin, mitkä näin merkittäviksi, yhdistäviksi tekijöiksi onnistumisissa. Pian oli valmis Muutosmatka Unelmiin -kurssi, johon ilmoittautui heti 40 osallistujaa, joka oli yllätyksekseni TODELLA PALJON.

Nyt vuoden myöhemmin, sain aivan upean kuvan asiakkaaltani, joka oli tuolloin mukana Muutosmatkan pilotissa. Koska asia on yksityinen, en jaa kuvaa tässä, mutta pyysin asiakastani pukemaan tuon kuvan ja kertomuksensa sanoiksi. Voit lukea sen tästä alta. Jos olet herkkä, varaa nenäliinoja!

”On noin vuosi siitä, kun kävin Muutosmatka-kurssin ja nyt saan elää siinä tilanteessa, mistä tuolloin unelmoin.”

”Olin jo pidempään kokenut tarvetta muutokselle stressaavan tuntuisessa arjessa ja lopulta lähdinkin tekemään pieniä muutoksia esim. keskittymällä elintapoihini. Muutosmatka-kurssi kuulosti hyvältä lisältä muutokseni tueksi. Mielen harjoitukset olivat itselleni aiemmin vieraampia, mutta harjoituksilla olikin loppujen lopuksi paljon suurempi vaikutus, mitä edes osasin odottaa.

Vuosi sitten pohdin alanvaihtoa, talonrakennusprojekti oli pahasti kesken ja lisäksi lapsettomuushoidot alkaneet. Muutosmatka-kurssin aikana löysin unelmatunteeni ja harjoitusten avulla pääsin siihen kiinni silloinkin, kun unelmien toteutuminen tuntui vielä kaukaiselta. Matkan varrella on ollut haasteita, mutta mielessäni on tapahtunut niin iso muutos, että kuormituksesta huolimatta olen pystynyt myös nauttimaan arjesta. Kurssin myötä omiin unelmiini uskominen vahvistui ja elämään alkoi tulla lisää rauhaa, iloa sekä kiitollisuutta. Myös innostus sekä merkityksellisyyden tunne omaa työtäni kohtaan on palannut ja koen taas olevani oikealla alalla. Kaiken lisäksi saan nyt odottaa esikoistamme ja katsella maailmaa valmiin talomme ikkunoista.

Suosittelen Muutosmatka-kurssia kaikille, jotka kokevat tarvetta pienille tai suurille muutoksille omaan arkeen. Muutoksen onnistuminen vaatii toki myös työtä jokaiselta itseltään, mutta kurssin harjoituksia on helppo lähteä toteuttamaan matalalla kynnyksellä. Vaikutuksia voi alkaa huomaamaan nopeasti, mikä motivoi jatkamaan eteenpäin kohti omia unelmia. Yhtenä tärkeimmistä asioista koen muutosmatkalla olleen sen, kuinka paljon hyvinvointini sekä kehon että mielen tasolla lisääntyi jo ennen, kun unelmani olivat toteutuneet.

Voin suositella lämpimästi myös Marian yksilövalmennusta, lyhyetkin valmennustuokiot olen kokenut suureksi avuksi. Välimatkakaan ei haittaa, sillä etävalmennus on toiminut loistavasti.

Nyt on noin vuosi siitä, kun kävin Muutosmatka-kurssin ja nyt saan elää siinä tilanteessa, mistä tuolloin unelmoin.”

Merkki Sinulle siitä, että PYSTYT ja ONNISTUT

Usko onnistumiseen ei ole useinkaan sisäsyntyinen tai mitenkään automaattinen. Muutosten eteen on lähes aina tehty enemmän töitä (ei ehkä sillä perinteisimmällä tavalla toki), kuin mitä ulkopuolelle näyttää. On aina helpompaa ajatella, että ”kyllä kai tolla nyt on helppoa” ja asettua uhriasemaan, kuin todeta että ”hemmetti, jos tuokin pystyi, minäkin pystyn!”. Tässä mun kokemus ihmeellisestä, vähän erilaisesta muutoksesta omalla kohdalla.

Muutoksen tekemisestä on kasvanut monelle mörkö ihan turhaan. Pettymyksiä syntyy vain siitä, että innostuminen usein ylimitoittaa jaksamisen ja tästä syystä motivaatio lopahtaa juuri sillä hetkellä, kuin sen tuomaa energiaa eniten tarvittaisiin.

Muutosmatka Unelmiin kurssin ytimessä onkin motivaation ja puskemisen sijaan palvelevat tunteet, hankalempien tunteiden ymmärtäminen, pienet onnistumisen kokemukset sekä valmis polku, joka johdattaa kulkijaansa onnistumisesta toisen kautta huomaamaan toivotut muutokset.

Samalla huomaan olevani itse äärimmäisen onnellinen, että olen saanut tässä maailmassa mahdollisuuden auttaa ihmisiä näin merkittävällä tavalla. Saatan palata lukemaan tätä asiakkaani tekstiä aina, jos meinaan unohtaa, miksi tekemäni työ on niin tärkeää!

Milloin on Sinun aikasi astua Muutoksesi ensimmäiset askelmat?

Mitä Sinä teet tänään, jotta olisit vähän enemmän se, joksi olet kasvamassa? Jos haluat itse hypätä mukaan Muutosmatkalle Unelmiisi, se on mahdollista tästä.

Jos et ole aivan vielä valmis kokonaiseen kolmen kuukauden matkaan, voit aloittaa lataamalla tästä ”6 askelta muutokseen” – PDF tiedoston, jossa avaan Sinulle ensimmäiset askelmat kohti uudenlaista muutosmalliasi (saat myös videon, joka auttaa entisestään, seuraa spostiasi!)

Kiitos paljon, että luit tekstin ja jaoit mulle ja asiakkaalleni merkittävän hetken. Uskotaan kaikki itseemme!

Ihanaa päivää, terkuin, Maria

Tuntuipa hyvältä laittaa tällainen ihana kesäkuva tähän! Kohta on kesä!

Jos sulla olisi kesällä intoa ja mahdollisuus, taidan ottaa muutaman yksilövalmennettavan kesäksi… Jos olet kiinnostunut, laita mulle sana ”kesävalmennus” sähköpostitse osoitteeseen maria@mariakaunismaki.fi, niin katsotaan, oisko tää hyvä juttu sulle!