Mulle tuli mieleen, että voitaisiin jutella vähän siitä, miten voi huomata kohoavat kierrokset ja miten hermosto kertoo kuormituksestaan. Voi olla, ettet ole edes tullut ajatelleeksi näitä, joten siksi haluan tuoda nämä esille.

Kolme asiaa, jotka saattavat kertoa hermoston kuormittuneisuudesta/ stressistä:

1. Liikut ja puhut todella nopeasti
– Stressaantunut ihminen ja kierroksilla oleva hermosto luulee, että on syytä paeta ja toimii siksi kuin nopeutetusti. Toinen vaihtoehto voi olla myös lamaantuminen (lue: kuolleeksi tekeytyminen, ettei saalistaja kiinnostuisi), tämä näkyy nykymaailmassa motivaation puutteena, hitautena, uupumisena.

2. Ravaat vessassa tiuhaan
– Stressaantunut elimistö ei toimi säännönmukaisesti vaan monesti arvaamatta ja nopeutetussa aikataulussa. Aivoilla ja suolistolla on hermostollinen suora yhteys toisiinsa ja samoin kuin suoliston hyvinvointi näkyy tutkitusti mielialassa, myös mieliala näkyy vatsan toiminnassa. Ongelmasi ei ehkä siis olekaan ruokavalio, vaan stressihormonien määrä kehossa.

3. Aika tuntuu loppuvan kesken
– Stressihormoni kortisoli vaikuttaa tutkimusten mukaan ihmisen aikakäsitykseen. Stressaantuneella ihmisellä siis todella on kokemus siitä, että aikaa on vähemmän! Samalla muodostuu ikävä oravanpyörä, jossa tuntuu, että aikaa on vähän, sitten kiirehditään, joka saa entisestään aikaan tunnetta ajan loppumisesta. Onneksi tähän voi vaikuttaa niin aikakäsityksen, kuin stressihormonien näkökulmasta.

Kun tunnistat, mitä kehosi kertoo, voit alkaa vaikuttaa siihen. 
Seuraavalla heimonuotiolla rauhoitamme hermostoa tietoisesti kahdella eri harjoituksella!

Heimolaisten aamunuotio 🔥 3 aloitetaan huomenna pe 4.2. klo 9:00 ja tallenteen saat sähköpostiisi myöhemmin perjantaipäivän aikana. Video on katsottavissasi viikonlopun ajan. 

Pääset mukaan listalle ja huomiseen tapaamiseen tästä: https://mailchi.mp/efbbd6a62564/shkpostilistalle


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder