Hei lomalainen…

Mitä Sinun lomaasi kuuluu? Oletko sitä lomailijatyyppiä, joka on suunnitellut jokaisen lomapäivän, vai se, joka ei ole suunnitellut yhtään mitään? Molemmat ovat varmaan varsin hyvä vaihtoehtoja, vaikka uutisointi toisin välillä väittääkin. Näkisin pääasian olevan se, että koet loman itsellesi mielekkääksi.

Loman ei tule olla suoritus

Kaikki allekirjoittavat tämän, mutta silti lomalta töihin palataan väsyneenä ja levon tarpeessa. On Sinun vastuullasi muokata oma lomasi niin, että saat aikaa palautua. Jos työ- ja vapaa-aikasi ovat tasapainossa, ehdit varmasti tehdä lomalla muutakin, kuin nukkua. Sillä kannattaa ehkä kuitenkin aloittaa!

Kun aloitat loman irtiotolla mökillä, reissussa tai ihan vaan kotona, ja päätät, ettet vaadi itseltäsi mitään muutamaan päivään, pääset hyvin nollaamaan ajatukset varsinaiseen loma-asetukseen. Helposti sanottu, mutta hakalasti toteutettavissa…?

Tämä on täysin Sinun omissa käsissäsi, kuten kaikki muukin, mitä tulee aikasi käyttöön tai ylipäätään elämääsi! Kukaan muu ei voi puolestasi päättää, mihin seuraavaksi astut tai montako askelta otat.

Kokeile tätä, et häviä mitään…

Ota eteesi esim. A4 -kokoinen paperi ja jaa se viivalla kahteen osaan haluamallasi tavalla.

Nimeä puolikkaat: Odotan lomassani näitä asioita // Nämä asiat täytyy tehdä. Ala kirjoittaa lomasi tapahtumia ja odotuksia näihin lokeroihin. Käytä tähän tarvittaessa reilustikin aikaa. Tämä on sijoitus lomaasi, lupaan sen.

Ota toisen värinen/ paksumpi kynä. Piirrä sydämet niiden asioiden ympärille, jotka nostavat Sinussa esiin ilon, onnen, rauhan, rentoutumisen jne. tunteita. Voit halutessasi lukea aina yhden kirjoittamasi sanan/lauseen ja sulkea silmäsi. Näin pystyt aistimaan tunteitasi helpommin. Jos olet kovin stressaantunut, saatat tarvita pienen rauhoittumisharjoituksen, jotta pääset käsiksi tunteisiisi.

Kun sydämet on piirretty: Nyt keskityt niihin sanoihin/lauseisiin, joiden ympärillä ei ole sydäntä. Lue, sulje silmät, tunnustele olotilaasi. Mikäli Sinusta nousee ahdistusta, kiirettä, stressiä tai mitä tahansa tunteita, joita et halua kokea suuressa määrin lomallasi, tee seuraavasti. Mieti, palveleeko tuo tekeminen Sinua, Sinun rentoutumistasi. Tee tämä itsekkäästi. Sinun hyvinvointisi palvelee kaikkien läheistesikin hyvinvointia. Jos lukemasi sanan/lauseen kohdalla nousee enemmän negatiivista kuin positiivista fiilistä, mieti, onko asia aivan pakko tehdä nyt lomalla, tai ehkä ylipäätään? Jos sitä ei ole pakko toteuttaa lomalla, vedä rasti yli. Toista kaikkien asioiden kohdalla. Jotkin asiat voivat jäädä neutraaleiksi, ja silloin voit halutessasi toteuttaa ne lomasi aikana.

Kun olet valmis: Eikö ole mahtava vapauden tunne?!

Sinä saat päättää! Ja kaikki hyötyy!

~~ Jos olisit valmis nauttimaan myös arjestasi ensi vuoden puolella, lue lisää Unelmavuosi-työpajoista, jotka toteutuvat tammikuussa, ja tule kanssani luomaan unelmavuotesi 2020!

Mahtavaa lomaa!

Meitsi järven rannalla!

1 kommentti

Vältä työhönpaluuahdistus kokonaan näillä kolmella keinolla! - Maria Kaunismäki & #183;20.6.2022 18:03

[…] ensimmäinen työpäivä suunniteltuna. Jos tämä on tilanne, yksi hyvä keino loma-ajalle löytyy TÄSTÄ (Luo itsellesi paras loma ikinä!) blogitekstistä, josta löydät myös mainion harjoitteen […]

Vastaa

Avatar placeholder