Ajattelin koota tähän kolme helposti lähestyttävää keinoa tuoda itseäsi enemmän läsnä tähän hetkeen…

1. HENGITYS

Kun keho kiirehtii, hengitys tihenee ja hermosto luulee meidän olevan enemmän tai vähemmän hädässä/ paineen alla. Hengitys tihenee, jotta olisimme suorituskykyisempiä. Tämä on ihan hyvä juttu, mutta se ei voi kestää päivistä ja viikoista toisiin. NIINPÄ: aina kun muistat: Huomaa Sun hengitys. Mitään muuta ei tarvitse tehdä. Huomaat vaan, miltä se tuntuu. Hengitys on aina mukanasi, ei koskaan menneisyydessä tai tulevaisuudessa – vaan aina tässä. Hengitys on ns. ”ankkuri”, johon voit aina palata ja vahvistaa läsnäoloasi.

2. HIDASTUS

Joskus kiire jää päälle. Silloin toimimme nopeasti, vaikkei sille olisi edes tarvetta. Toimimme tavasta käsin – autopilotilla. Tämä pitää jälleen sitä hermostoa kierroksilla. NIINPÄ: Hidastamalla tietoisesti toimintaasi, hermostosi ja mielesikin alkaa rauhoittua. Käy hi-taas-ti vessassa. Kuori hi-taas-ti porkkana. Voit myös koittaa, miltä hitaasti puhuminen tuntuisi! Suurin osa asiakkaista kuvailee, että parin ekan päivän aikana ei tunnu tapahtuvan mitään, mutta sitten kun vaan jatkaa tätä, alkaa tapahtua ja isosti.  Löytynyt hitaampi toimintamalli alkaa laajeta muihinkin hetkiin, joissa rauhoittumista tarvitaan. Tätä kannattaa todellakin kokeilla… 😉

3. HUOKAISU

Huokaisu, haukotus ja kiskottelu ovat viestejä rentoutumisesta ja tietynlaisen jännityksen purkautumisesta kehossa. NIINPÄ: Haukottele siis häpeilemättä, venyttele viivyttelemättä. Huomaa nämä kehon luonnolliset tavat ilmoittaa valmiudesta rentoutumiseen. Sinä ja kehosi osaatte kyllä rentoutua, mutta taito voi olla joskus vähän ruosteessa vauhdikkaiden päivien, viikkojen tai jopa vuosien jälkeen. Taito on kuitenkin tallella ja herätettävissä!

Jos tahdot tutustua lisää rentoutumiseen ja siihen, miten voit tasapainottaa kehosi, mielesi ja arkesi avoimeksi entistä onnellisemmalle elämälle, tuu joku kerta mukaan maksuttomille Aamunuotioille. Pääset mukaan TÄSTÄ.

Kiitä itseäsi siitä, että otit tämän ajan lukea jotakin, joka vie Sinua eteenpäin kohti unelmiasi.

Terkuin, Maria


2 kommenttia

Kuinka opettaa aivosi ajattelemaan uudella tavalla? & #183;24.5.2022 12:54

[…] tahdot tutustua lisää siihen, miten voit löytää rauhaa ja puskematta tekemistä, tutustu TÄHÄN tekstiini […]

Tästä huomaat, ovatko kehosi ja mielesi tasapainossa! - Maria Kaunismäki & #183;30.5.2022 15:16

[…] ja mielen tasapainon tunnistamista, arvointia ja rakentamista. Rauhasta ja läsnäolosta puhuin mm. TÄSSÄ […]

Vastaa

Avatar placeholder