Huhhuh.

Jännää, että tänään satuin kuulemaan uutisointia aamusella. Ja ainoa otsikko, jonka kuulin, oli Microsoftin pikku kokeilu.

Samanlaisen ajatusmallin kokeilu, johon olen uskonut vakaasti jo pitkään, ja soveltanut omaa tekemistäni sen mukaisesti, enemmän ja vähemmän siinä onnistuen -ja koko ajan työtapaani kehittäen.

NELJÄN PÄIVÄN TYÖVIIKKO.

Miten siinä ikinä ehtii tehdä kaiken tarvittavan….?

Varsin hyvin, todistaa Japanissa toteutettu Microsoftin kokeilu. Kuukauden mittaisen kokeilun aikana työntekijät työskentelivät neljä päivää viikossa ja saivat palkan ”erikoislomasta”, eli perjantaista. Samalla kokoukset rajattiin max. 30 minuuttisiksi ja online – keskusteluja suosittiin fyysisten tapaamisten sijaan.

Nyt, lue tarkkaan….

JAPANIN MICROSOFTIN KESKIMÄÄRÄINEN MITATTU TYÖNTEKIJÄKOHTAINEN MYYNTI NOUSI 40 % VERRATTUNA SAMAAN AIKAAN EDELLISENÄ VUONNA!

Samalla luonnonvarojen kulutus väheni radikaalisti, joka tietysti on nykyään jokaisen yrityksen vastuullinen tavoite. On siis hyvinkin mahdollista tehdä sama määrä työtä vähemmässä ajassa tehokkaasti ja niin, että se palkitsee. Tämä on oppimiskysymys.

Varmasti tuottavuuteen on voinut vaikuttaa moni muukin asia, kuin tämä lyhennetty työviikko. Tärkeintä tässä kirjoituksessani on kuitenkin jakaa tämäkin tieto ja Sinä voit päättää, mitä luet. Sinun vastuullasi on se mitä luet, ja miten se Sinuun vaikuttaa. Tällaisen artikkelin lukeminen saa aivosi toimimaan tietyllä tavalla.. Se voi olla haitallinen tapa, jolloin päässäsi pyörii: ”no me ei kyllä pysytä” tai ”mitähän siitäkin tulisi kun…”. Se voi myös olla äärimmäisen hyödyllinen tapa aivoillesi toimia, jolloin se alkaa palvella Sinua: ”Miten minä voisin soveltaa tätä työssäni?” TAI ”mitähän he tekivät, että tuo kaikki toteutui?”. Se, miten mielesi toimii, johtuu kokemuksistasi ja sitä kautta muodostuneista uskomuksistasi.

Tämä kokeilu todistaa meille kuitenkin taas kerran sen, että pinttyneisiin uskomuksiin voi tehdä muutoksen. Se on rohkeaa, muttei mahdotonta. Ja kun mahdollisuutena on huomattavasti onnellisempi elämä ja toimivampi arki… No, itse kokeilin, kokeilen jatkuvasti ja tulokset näkyvät jo nyt.

Siihen, mitä (ja miten) yksilö näkee, kokee ja mitä hän tavoittelee, voi itse vaikuttaa. Aina.

 ”Sattumalta” minäkin kuulin tämän uutisen tänään ja inspiroiduin kirjoittamaan siitä. ”Sattumalta” Sinäkin olet nyt lukemassa tätä tekstiä ja herättämässä siitä omat mielipiteesi. Vai onko kaikki sattumaa? (Jaa ajatuksesi kommenteissa!)

Ole tarkkana, mitä mielesi puhuu. Jos mielesi teilaa Sinua palvelevat ajatukset, niitä voisi olla hyödyllistä muuttaa. Ei ole yhtä totuutta, joten voit luoda aina oman totuutesi ja todellisuutesi.

Mikä siis palvelee Sinua tänään?

Jos koet, että aihe kiinnostaa, voit jättää yhteystietosi, jotta kuulet myöhemmin järjestettävistä mielen valmennuksen / mielen hallinnan tapahtumista. Ja jos tämä kaikki kuulostaa ihan hassulta, mutta tosi kiinnostavalta, olet astumassa kiinnostavalle tielle, josta ei ole paluuta. Lue lisää, ahmi tietoa, kokeile kaikkea. Mitä voisit tehdä, että päivästäsi tulisi parempi… ja huomaa onnellisuutesi kasaantuvan.

Mielen valmennuksesta voit lukea lisää täältä.

Ja malta odottaa, että kirjoitan lähiaikoina flow-tilasta, joka lienee avain tässäkin mainittuun positiiviseen tehokkuuteen.

Suomalaisesta mediasta en löytänyt artikkeleita aiheesta, mutta CNN ja Guardian ovat tästä ainakin tänään uutisoineet… Linkit artikkeleihin alla.

Jätä yhteystietosi tai ota yhteyttä täällä.

~~

Lue aiheeseen liittyvät artikkelit: https://edition.cnn.com/2019/11/04/tech/microsoft-japan-workweek-productivity/index.html

https://www.theguardian.com/technology/2019/nov/04/microsoft-japan-four-day-work-week-productivity

https://www.businessinsider.com/microsoft-4-day-work-week-boosts-productivity-2019-11?r=US&IR=T