Mennyt vuosi 2019 ja alkanut vuosi ja vuosikymmen 2020

Oletko kanssani samaa mieltä, jos sanon, että vuosi 2019 oli erityisen kiinnostava ja herättelevä?

Se sai monet ajattelemaan eri tavalla. Saiko vuosi 2019 Sinut ajattelemaan jotakin uutta? (p.s. lopussa video, joka saa ajattelemaan!)

Oma vuoteni 2019 alkoi tyhjästä taulusta, jota sain alkaa maalailemaan sellaiseksi kuin itse halusin. Olin irrottautunut kaikesta, koska se oli minulle parasta. Tein unelmakartan 2.1.2019 tilanteessa, jossa en ollut juuri ollenkaan työssä. En myöskään harrastanut aktiivisesti mitään, en ollut osana mitään projektia enkä ollut luvannut juuri kenellekään yhtään mitään. Olin palannut matkalta, jonka aikana ymmärsin paljon itsestäni, ihmisistä ympärilläni sekä siitä, miten maailma ylipäätään pyörii ja miten täällä kannattaa toimia.

Itseluottamus, onnellisuus, hyvä olo

Aikaisemmin kuvittelin tietäväni, mitä on itseluottamus, onnellisuus ja hyvä olo, muutamia esimerkkejä mainitakseni. Vuoden 2019 alkupuolella elämässä vielä kuohui. Se ei aina tuntunut hyvältä, mutta se puski minua pohtimaan. Pohtimaan ja oivaltamaan asian toisensa perään. Ymmärsin esimerkiksi sen, ettei minulla ollut hajuakaan, mitä nuo aiemmin mainitsemani kolme asiaa tarkoittivat. Minulle itseluottamus, onnellisuus ja hyvä olo aukenivat aivan uudella tavalla viime vuoden aikana. Tässä vaiheessa oivallan myös sen, miten totta on, että on helppo tyytyä hyvään, kun ei tiedä paremmasta. Ja samalla tekisi mieli ravistella kaikkia ympärilläni ja koko maailmaa tajuamaan, miten paljon paremmin asiat voisivat olla.

Miten paljolta välttyisimme ja miten paljon saisimme, jos kaikki tietäisimme, mitä on itseluottamus… Osaisimme ottaa vastuun ajatuksistamme ja tunteistamme, eikä meidän enää tarvitsisi syyttää toisia aivan kaikesta. Jos kaikki ymmärtäisimme, että onnellisuus on omissa käsissämme. Siis todella ymmärtäisimme ja toimisimme sen mukaan… Huomaisimme, että kaikki ympärillämme muuttuisi kuin sattuman kautta onnellisemmaksi ja paremmaksi. Jos ymmärtäisimme, mitä on todellinen hyvä olo… Tietäisimme mitä tavoitella, ja motivoituisimme hoitamaan itseämme, niin mieltämme kuin kehoamme. Siinäpä ajateltavaa.

Nyt, kun tiedän, mitä kaikki nuo mainitsemani asiat tarkoittavat (kunnes löydän niistä joskus ehkä taas lisää syvyyttä), olen raapustellut muun muassa tunnetaitojen kehittämisen ja fyysisen hyvinvoinnin tämän vuoden unelmakarttaani varmistaakseni niiden tapahtumisen tänä vuonna.

2020 Unelmakartta
Liekö sattumaa mitä tapahui kaksi päivää unelmakartan luomisprosessin jälkeen….?

Olin kylpylässä. Pienessä höyrysaunassa istuessa saunaan saapui mies, joka kyseli saunan löylyistä ja toi tilaansa mukanaan erityisen hyvän tunnelman. Hyvin pian hän asettui mukavasti istumaan risti-istuntaan ja kysyi: ”Mikä olisi paras ajatus tälle alkaneelle vuodelle, tässä hetkessä ja tästä eteenpäin?”. Oltiin hetki hiljaa. ”Että on lupa ottaa aikaa itselleen.” vastasin. Oltiin hetki hiljaa. ”Hieno ajatus”, mies vastasi ja jatkoi: ”Omani on auttaa ihmisiä löytämään oma paras mahdollinen kykynsä, mitä ihminen sitten onkaan päättänyt tehdä tai tavoitella.”. Asetuin paremmin istumaan, koska koin, että nyt kannattaa kuunnella. Että nyt kolahtaa sen verran kovaa siihen ajatukseen, jota itse kannan mukanani. Ihan tarkkaan en muista, sanottiinko tässä välissä jotakin, mutta tärkeimmän miehen tarinasta muistan ja sitä olen jo eteenpäinkin kertonut. Lisäksi otin sen itselleni avuksi tämän vuoden unelmiin tähdätessäni.

”Kun ajattelet osoittavasi jotakuta syyttävästi, sormi ojossa, kolme sormea osoittaa aina itseäsi kohti ja peukalo ylöspäin. Huomaa nämä kolme sormea, jotka osoittavat itseesi, ne ovat Uskomuksesi, Elämänkokemuksesi ja Arvosi. Ja sitten tämä peukalo osoittaa ylöspäin, johonkin korkeampaan itseesi tai jumalaan tai mitä se nyt sitten kenellekin on. Että syytöksessä aina useampi sormi osoittaa muualle kuin syytettävään.”

Oltiin taas hiljaa. Kiiteltiin hetkestä puolin ja toisin ja pian mies poistui paikalta. Eikä tullut vastaan uudestaan päivän aikana. Mutta jäi mieleen ja hänen puheensa jäi elämään.

Unelmien ja huomaamisen voima

Jos en olisi luonut unelmakarttaani ja pohtinut asioita, en olisi ehkä kuullut miehen puhetta samalla tavalla, eikä se olisi voimaannuttanut minua niin suuresti. Voisiko myös olla, että jos en olisi tehnyt unelmakarttaani, en ehkä olisi kokenut koko hetkeä ollenkaan?  Voiko olla, että vuosi sitten, kun vielä näin ihmiset niin kovin eri tavalla, en olisi edes antanut miehelle mahdollisuutta avata suutaan kertoakseen elämänviisauksiaan?

On tietysti vähän pelottavaa, että joku horjuttaa omaa maailmankuvaa ja omat ajatusmallit kyseenalaistetaan. Toistaiseksi en tiedä kuitenkaan mitään muuta keinoa, jolla olisin saanut niin valtavan määrän hyvinvointia elämääni vuoden aikana. Tällä mahtavalla energialla varustettuna aloitan vuoteni 2020. Aion voida hyvin ja jakaa hyvinvointiani ympärilleni niin paljon kuin mahdollista.

Kuin kynttilä, jakaa liekkiäni muille, koska kynttilähän ei menetä mitään jakaessaan liekkiään muille. Tämä taas oli asiakkaani kaunis ajatus, jonka olen ottanut mukaan matkalleni.

Otatko Sinä tästä tekstistä mukaasi jotakin? Oletko Sinä ennemmin toisten liekin sytyttäjä, vai kaipaako oma liekkisi virkistystä?

Unelmavuosi – valmennus

Unelmakartta on yksi työkalu, jonka avulla olen päässyt jo muutaman vuoden ajan tavoitteisiini ja jakanut tätä toimintamallia jo eteenpäinkin. Unelmavuosi – valmennuksen avulla saat selville, mitä haluat alkaneelta vuodelta ja suunnittelet konkreettisia asioita matkalla unelmatilanteeseesi. Unelmavuosi karttoihisi kirjoitat/piirrät myös ihmisiä, jotka ovat apunasi matkallasi. Ja mikä tärkeintä, kaikki tämä liitetään tunteisiin. Ihminen motivoituu aina tunteistaan käsin, joten tämä on tärkeää, mutta unohdettu monissa unelmakarttamalleissa. Unelmakartan piirtämällä voit myös palata aikaisempiin ajanjaksoihin elämässäsi ja huomata, miten pitkälle olet päässyt ja miten unelmasi ja itsetuntemuksesi on kehittynyt.

Unelmavuosi –valmennukset Turussa 12.1. ja 18.1.2020:

Voit ilmoittautua suoraan täällä! Tai lue lisää: Unelmakarttavalmennukset! Tai kysy lisää vaikka sähkpostitse: fysiokaunismaki@gmail.com!

Sitten ajateltavaa. Laita silmät kiinni ja kuuntele!!!