Investoitko aikaa ja rahaa itseesi? – Näin itsesi arvostaminen näkyy arjessasi

Eikö tulekin hyvä olo siitä, että varaa itselleen lomamatkan tai käy vaikka hierojalla?

Mikä erottaa tavoitteiden toteuttajat ja taistelijat?

Olen täällä päässä jo pitkään rakennellut käsitystä siitä, mikä saa toiset menestymään tavoitteidensa kanssa ja toiset taistelevat asian kanssa huomattavasti enemmän.

Yksi merkittävä asia tuntuu olevan se, kokeeko yksilö syvällä tasolla ansaitsevansa parempaa – tai sitä mitä tavoittelee. Eli siis kokeeko muutoksen toivoja olevansa unelmansa arvoinen.

Ei nyt sukelleta omanarvontuntoon syvemmälle tässä, vaan kerron Sinulle, miten voit alkaa tutustumaan aiheeseen aikasi ja/ tai rahasi kautta.

(Jos kuuntelet mieluummin, voit hypätä suoraan aiheesta kertovaan videooni.)

Aika ja raha ovat suurennuslaseja

Aika ja raha ovat molemmat vähän niinkuin suurennuslaseja. Kumpikin saa sen, mikä on olemassa, näkymään suuremmin. Otetaanpa tähän klassikkoesimerkki: Jos olet kusipää ja Sinulla on paljon rahaa, saa kusipäisyytesi paljon enemmän näkyvyyttä ja voimaa. Jos olet rauhaa rakastava ilon ja valon sanansaattaja ja Sinulla on paljon rahaa, saa supervoimasi paljon enemmän näkyvyyttä ja voimaa. 

Raha ja aika antavat siis asioille voimaa. Ne tuovat asioita näkyväksi elämässäsi. 

Entäpä kuinka käy, kun laitat viikon kaikki tunnit tiettyyn projektiin…? Todellakin toivot sen onnistuvan parhaalla mahdollisella tavalla ja tulevan valmiiksi, eikö? Ja tämän jälkeen todellakin haluat pitää huolta luomuksestasi? Ajan investointikin siis lisää asialle arvoa.

Voisitko siis käyttää rahaasi ja aikaasi hyväksesi? 

Eli mitähän tapahtuisi, jos alkaisit säännöllisesti sijoittaa tietyn määrän aikaa mihin tahansa itseäsi palvelevaan tekemiseen?

Raha tuntuu antavan vielä aikaakin enemmän arvoa tekemiselle. On selvää, että ostaessaan monen tuhannen euron valmennuspaketin, yksilö on huomattavasti sitoutuneempi muutokseen, kuin ostaessaa parin kympin verkkovalmennuksen.

Mitähän tapahtuisi, jos Sinä alkaisit tästä päivästä eteenpäin sijoittaa itseesi? Laittaisit vaikka lasipurkkiin joka päivä euron? Tai joka kuukausi 5% tuloistasi? 

Jossain vaiheessa voit sitten investoida tämän rahan itsesi kehittämiseen, hyvinvointisi ylläpitämiseen tai vaikka uuteen harrastukseen!

Ja muista, että pienikin riittää. Jo euro päivässä tekee ihmeitä. Ei siis pelkästään rahan säästönä, vaan mielen muutoksena, kun alat todella toteuttaa unelmaasi. Joka päivä kolikon kilahtaessa, mielesi saa pienen mielihyväryöpyn ja vahvistaa uskoa itseensä, voimaansa ja mahdollisuuksiinsa.

Huomaa myös skaalata oma säästösi tulotasoosi nähden. Jos kuukausitulosi ovat 5 000€ luokkaa, ei euro päivässä ehkä vielä tunnu kummoiselta sijoitukselta itseesi. 

Jos aihe kiinnostaa, juttelin siitä Aamunuotiolla pari viikkoa sitten. Pääset suoraan tallenteeseen tästä.

Jos susta tuntuu, että nyt olisi todellakin aika saada tavoitteesi / unelmasi liikkeelle, suosittelen tsekkaamaan tämän blogitekstini! 🙂 Voit myös tilata sullekin tekemäni maksuttoman ”6 askelta muutokseen”-PDF tiedoston tästä.

Nähdään taas,

terkuin, Maria