Valmentajan vinkit syyskauden alkuun

Niin hurjalta kuin se voikin kuulostaa, se onko tulossa ihana arki vai kamala syksy – on itse asiassa valinta. Jokainen valintasi rakentaa seuraavaa hetkeäsi, päivääsi, viikkoasi, arkeasi ja lopulta elämääsi. Jaan tässä julkaisussa muutaman vinkin oman ammattitaitoni ja kokemukseni perusteella, joiden avulla voit alkaa tehdä enemmän Sinua palvelevia valintoja.

1. Kaikkea ei tarvitse aloittaa kerralla, 

vaikka meitä siihen kovasti kannustetaankin. Pysähdy hetkeksi huomaamaan, kuinka täyteen olet kalenteriasi ahtamassa. Pitäisikö kuitenkin jättää enemmän aikaa levolle sen sijaan että lähdet vielä yhteen yhdistystoimintaan mukaan?

Kun otat yhden asian kerrallaan, huomaat, milloin sulla on juuri sopivasti aikaa kaikkeen, mitä haluatkaan tehdä. Jos kalenterissa on jo paljon kaikkea, voit ihan hyvin jättää jotain pois. On ihan ok ilmoittaa, että tälle syksylle tämä ei sovikaan. On ihan ok olla suorittamatta kaikkea.

Monella, minullakin joskus ”menneessä elämässä” kävi niin, että kalenteri täyttyi kuin itsestään. Kaikki oli vaan niin tärkeää!!! Joskus uskomuksemme täyttävät kalenterimme ja voi tulla olo, kuin olisit täysin matkustajana elämässäsi. Voit saada itsesi kiinni tällaisista uskomuksista esimerkiksi seuraavista lauseista/ ajatuksista ”mutta jos en mene tonne, mistä jään paitsi”, ”jos en vastaa heti viestiin, ehkä potentiaalinen asiakas valitsee jonkun muun” tai vaikka ”täytyyhän mun nyt jumpalla käydä”. Uskomuksia kannattaa tutkia ja niitä voi muuttaa. Elämän muuttaminen ei ole niin vaikeaa, kuin me usein ajatellaan!

2. Haluatko ihan oikeasti tehdä niitä juttuja, joita suunnittelet tekeväsi? 

Katso kalenteriasi ja käy läpi asiat, joita sieltä löytyy. Tuottavatko ne sinulle iloa? Jos eivät, mitä hel****** ne tekevät kalenterissasi? Tai voit muotoilla vähän lempeämmin. 😉 Tämä liittyy vahvasti tuohon edelliseen. Mutta tee se, siivoa kalenterisi. Tee pienet asiat, jotka kuormittavat suhteettoman paljon vain, koska mielesi on rakentanut siihen ympärille valtavan tunnekuorman. Nämä tunnekuormat voi purkaa. Tilalle voi tallentaa parempaa tunnetta. Pienten asioiden ei tarvitse aina jäädä odottamaan parempaa aikaa ja pystyt kyllä ottamaan itsellesi enemmän aikaa – usko mua.

3. Syyskausi on rauhoittumisen aikaa, 

katso vaikka luontoa. Moni meistä on aika vieraantunut luonnon kiertokulusta. Olen itse kuitenkin huomannut tosi isoja muutoksia hyvinvoinnissa, kun aloin seuraamaan luonnon rytmejä (puhumattakaan omien rytmien löytämisestä). Yhteiskunta ehkä toitottaa tehokkuutta ja aikaansaamista, mutta mitä jos tänä syyskautena tekisitkin sen, mikä on riittävästi, ja ottaisit aikaa levolle – kuten luontokin tekee…?

∼∼∼∼∼∼∼∼ 

Linkkaan tähän vielä blogikirjoituksen, jossa puhutaan kehon ja mielen tasapainosta ja siitä, miten voit tunnistaa, oletko tasapainossa. Lue teksti tästä.

Jos kaipaat tukea arjen, kehon ja mielen tasapainottamisessa – olen sen kokonaisuuden asiantuntija niin opiskelujen kuin kokemuksenkin kautta. Osaan auttaa sua näissä kaikissa, jos haluat. 

Syksylle on vapaana vielä muutamia valmennuspaikkoja, voit kysellä niitä sähköpostitse maria@mariakaunismaki.fi, myös kaikki verkkokurssimateriaalit (niin olemassaolevat kuin tulevatkin!) ovat saatavilla hyvään hintaan koko loppuvuodeksi käyttöösi. Tutki tarjousta TÄSTÄ.

Voit tutustua juttuihin lisää vaikkapa sähköpostin välityksellä. Voit ilmoittautua saamaan viikkopostit TÄSTÄ. Tai tulla mukaan täysin maksuttomille Aamunuotioille (verkossa) TÄSTÄ.

Kaikissa kysymyksissä voit olla yhteyksissä sähköpostitse.

∼∼∼∼∼∼∼∼ 

Kiitos, että otit itsellesi aikaa ja luit tämän tekstin. On Sinun vuorosi loistaa. Sinulla on mahdollisuus luoda – ihana arki.

Ihanaa viikkoa!

Terkuin, Maria

Kesäfiilis