”Heräsin, ja totesin, ettei musta ole tähän” – uupuminen iski

Väsyttää…. kiire…. sattuu… miksi en jaksa?

”Heräsin ja totesin, että musta ei ole tähän. En yksinkertaisesti voi mennä töihin. Perustelin kaiken itselleni sillä, etten olisi toiselle ihmiselle kuin haitaksi tänään. Olin puhki. Selkään sattui, olkapäät ja ranteet jomotti. Ja paha olo, sellainen ikuiselta tuntuva paine kurkun alueella.”

Ei tarvitse mennä noin pitkälle, ja vaikka olisi mennytkin, on aina mahdollisuus kääntää suuntaa. 

Yleistä, muttei normaalia

Nykymaailmassa vaikuttaa siltä, että tietyn tasoinen väsymys ja suorituskeskeisyys on normaalia. Ei – se ei ole normaalia. Se saattaa olla yleistä, mutta se ei ole normaalia. Se nyt vaan sattuu olemaan niin yleistä, että se on hämärtynyt tuntumaan melkein normaalilta. Väsymystä jopa ihaillaan. Ihan kuin se olisi merkki siitä, että on nyt todella puskettu ja raadettu tämän olemassaolon oikeuttamiseksi.

Ei, rakas ystävä. Täällä ei tarvitse puskea ja tehdä sitä mistä ei pidä. Täällä voi valita kulkea koti unelmiaan myös ilolla ja matkasta nauttien (okei, jäätävä klisee mutta se nyt tuli tuohon).

Tuo sitaatin kertoja olin minä noin viisi vuotta sitten. Maailmankuvani oli suppea ja suorituskeskeinen. Ajattelin, että enemmän ja enemmän tekemällä saan enemmän. Mitä kaikkea ihmiset nyt sitten haluavatkaan – turvaa, rahaa, menestystä?

Tämä määrittelee sen, miten elämäsi rakentuu

Ihminen luo ja katselee elämäänsä omasta maailmankuvastaan käsin. Jos uskot olevasi menestynyt, olet positiivisessa vireessä, saat hyviä ideoita ja todennäköisesti menestyt. Jos uskot, ettet pysty, kelkka kulkee eri suuntaan. 

Sinulla, kuten kaikilla muillakin on kuitenkin mahdollisuus muokata omaa maailmankuvaasi. Voit muokata kokemusta itsestäsi, kasvaa itsevarmemmaksi, löytää rentouden vauhdikkaan maailman keskeltä. 

Nyt, viisi vuotta tuon edellämainitun hetken jälkeen. Olen jo useamman vuoden elänyt todellakin elämisen arvoista elämää. Olen tehnyt itse ja nähnyt asiakkaitteni tekevän niin isoja muutoksia elämässään, että uskon kenen tahansa pystyvän siihen, kunhan tieto tästä mahdollisuudesta ja työkalut sen tekemiseksi tuodaan julki!

Mitä Sinä kehittäisit elämässäsi, jos mikä tahansa olisi mahdollista?

Jatketaan tästä aiheesta seuraavan postauksen parissa ensi viikolla. Sitä ennen…

Lisää aiheesta ja muista hyvinvointiin liittyvistä asioista perjantain maksuttomilla Aamunuotioilla, joihin voit halutessasi tutustua ja ilmoittautua tästä.

Herää, ja totea, että susta on tähän!


1 kommentti

Näin voit muuttaa ajatteluasi - Maria Kaunismäki & #183;12.9.2022 10:33

[…] Voit lukea julkaisusarjan ensimmäisen osan (”heräsin ja totesin, ettei musta ole tähän) tästä! […]

Vastaa

Avatar placeholder