hmmmm….!

Oodi Keholleni,

oma rakas, viisas kehoni. Kiitos, että olet siinä. Kiitos, että viet minua sinne, minne haluan mennä.

Rakkaat varpaani, mahtavaa, että ette satu ja tuette minua joka askeleella, jonka otan. Huippua, että tasapainotatte askeliani niin paljain jaloin kesänurmella, kuin villasukat ja saappaat jalassa pohjoisen puolimetrisessä lumihangessa.

Ihanat jalkateräni, onpa hienoa, ettette kärsi vaivoista ja kannatte koko painoni ja olette kehittäneet vahvat lihakset, jotta voin laittaa vaikka koko painoni vain toisen teistä päälle, eikä se satu.

Kiitos rakkaat nilkkani, sääreni, pohkeeni ja polveni, että vahvoilla lihaksillanne annatte minulle mahdollisuuden hyppiä tai potkia palloa, juosta tai ojennella nilkkojani saunan parvessa.

Kiitos reiteni, vaikka välillä menettekin niin jumiin, että polviin sattuu. Teen jatkossakin parhaani, että teillä olisi hyvä olla nahoissani. Kiitos, että toimitte kivutta ja autatte minua esimerkiksi niin arkisissa asioissa kuin wc-pytyltä nouseminen ja autoon istuutuminen. Vaikka en aina ole tyytyväinen siihen, miltä näytätte, opin joka päivä enemmän pitämään teistä ja arvostamaan kultaakin kalliimpaa työtä, jota teette hyväkseni.

Kiitos oma rakas ahterini, vielä minä sinullekin arvostusta ja huomiota tätäkin päivää enemmän annan. Sen lisäksi, että lihakset toimivat aiempaa paremmin, ja oikeakin pakarakin jo aktivoituu aiempaa paremmin, vielä näytätkin hyvältä! Tuotat siis paljon iloa minulle, ja ehkä vähän muillekin.

Kiitos rakkaat genitaalini, jotka tuotatte minulle ihania, monipuolisia tuntemuksia ja rakkaat sukupuolielimeni, jotka ehkä vielä mahdollistatte minulle joskus lisääntymisen.

Kiitos vatsani ja koko keskivartaloni lihakset, jotka jaksatte päivästä toiseen pysyä aktiivisina ja tukea kallisarvoista selkärankaani, jonka sisällä kulkee selkäydin kaikessa viisaudessaan ja tiedon välittämisen avaruudessaan.

Kiitos keskivartaloni siitä, että olet hyvässä kunnossa myös esteettisesti ja olet antanut minulle hyviä vihjeitä siitä, miten sinua tulisi hoitaa kipujen ja kolotusten loppumiseksi. Me ollaan tehty aika hyvää yhteistyötä, kun viimeisen puolen vuoden ajalle mahtuu vain kaksi selkäkipupäivää!

Kiitos rakas rintakehäni, että suojelet kallisarvioisia keuhkojani ja fyysisen elämäni ylläpitäjää, sydäntäni.

Kiitos ihanat rintani, jotka olette terveet ja juuri sellaiset kuin olette. Kiitos niskani, joka kerrot minulle, jos olen istunut liian pitkän tai rasitan sinua liian pitkillä tai stressaavilla päivillä. Kiitos, että kannattelet päätäni, joka pitää sisällään kaikkea elintoimintaani säätelevät viisaat aivot.

Kiitos olkapäilleni, että toimitte niin oikein, että halutessani saan suklaalevyn kaappini ylähyllyltä, jonne olen sen yrittänyt itseltäni taitavasti piilottaa.

Kiitos olkavarteni, että olette vahvat ja lihaksikkaat, teistä on paljon hyöytä kauppakassia kantaessa tai kun tuen asiakastani portaissa liikkumista harjoiteltaessa.

Kiitos rakkaat, huomionhakuiset kyynärvarteni, jotka edelleen opetatte minulle lähes päivittäin kohtuutta, hyväksymistä ja itseni kuuntelua. Kiitos, että haastatte minut siinä, missä minä haastan asiakkaitani. Kiitos, että olette pakottaneet minut pysähtymään ja rauhoittamaan elämäntyyliäni. Mekin ollaan tehty aika urakka yhdessä, kun nyt jo voidaan tehdä kuntosalitreenikin ilman minkäänlaista kipua! Meillä on vielä töitä edessä, mutta tunnemme toisemme jo tosi hyvin, ja ollaan hyviä kavereita. Me pystytään mihin vaan.

Rakkaat käteni, mistä aloittaisin. Kiitos, että olette. Kiitos, että annatte minulle mahdollisuuden kirjoittaa tätä tekstiä, ja kokea niitä tunteita, joita olen tämän kirjoittamisprosessin aikana saanut tuntea. Kiitos, että teissä kiertää veri ihan joka sekunti ja minun on mahdollista kätellä uusia tuttavuuksia heidät tavatessani. Kiitos, että voin syödä ruokani ja harjata hampaani. Kiitos, että voin pyyhkiä peppuni ja pestä varpaani.

Kiitos rakas kehoni.

~~